Khamis, 13 November 2008

subjek syariah dah berlalu

salam....
rasanya dah lama tuan blog masukan catatan dlm blog ni....sebenarnya tuan blog x dpt berbuat demikian kerana berada di asrama....hujung minggu begini tuan blog pulang kerumah...sebenarnya tuan blog nak ceritakan la sedikit tentang pengalaman pertama tuan blog mnempuhi exam subjek syariah....nampaknya hanya 50 % saja yg dispot masuk...untuk pengaetahuan semua soalan yg dispot bukan la tuan blog memandai ,tetapi merupakan hasil perbincangan dengan kawan2 dan guru2 sekolah tuan blog...agak mendebar kan juga sms mghadapi exam tu...cuma yg tuan blog sedih ,bahagian usul fiqh saja bagi soalan yg dispot tidak masuk...tapi tuan blog tidak la terlalu menekan soalan yg dispot...bagi subjek syariah tuan blog dpt jwb bg bahagian a ,nombor 1(jual beli-sighah),2(ijarah),3(talak)...rasa2nya dpt la tuan blog jawab....doakan lah eh semua...nak cerita plak bagi bhgn b,tuan blog jawab soalan nombor 7(hukum taklifi) dan 10(musyakah)...sebenarnya tuan blog nak jwb soalan nombor 8...tapi tuan blog tidak terlalu menekankan tajuk ini,sebabnya tuan blog merasakan istihsan yang bakal masuk...
tuan blog nak korang share la soalan spot yg belum masuk lagi bagi tahun ini,mungkin boleh dibawa ke tahun depan.....itu saja ceritanya....nanti tuan blog sambung cerita tuan blog untuk minggu depan...nantikan cerita terhangat ini....huhu...

2 ulasan:

MiS IndEpEnDeNt berkata...

wah bagus betul blog nie
sediakan soklan tuk stpm...syabas diucapakan..moga apa yang diusahakan beroleh kejayaan.amin

sharifah berkata...

wahh...soalan yg tuan blog jwb same ngan ape yg saya jwb..